16/12/12

Μεγάλους του πνεύματος «συναντά» ο Πέτρος Ζουμπουλάκης,


Μεγάλους του πνεύματος «συναντά» ο Πέτρος ΖουμπουλάκηςΠρωτότυπη εικαστική σύζευξη ανθρώπων και εποχών από το πινέλο του καλλιτέχνη,

Πως ο Παπαδιαμάντης συναντά τον Καβάφη και η Μελίνα τον Γούντι ΄Αλεν, ο Σεφέρης τον Φρόιντ και ο Καζαντζάκης τον Γκρέκο; Λογοτέχνες και ποιητές, καλλιτέχνες και ηθοποιοί διαλέγονται διαχρονικά μέσα από μια σειρά πορτρέτων και χώρων στην τελευταία δουλειά του Πέτρου Ζουμπουλάκη με τίτλο «Απρόοπτες συναντήσεις». Ο λόγος για την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη _ ο οποίος, σημειωτέον, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2011 για το σύνολο του έργου του _ που από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στην γκαλερί Art Forum Tsatsis Project στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή η πρωτότυπη εικαστική σύζευξη πνευματικών ανθρώπων και εποχών πραγματοποιείται με χιούμορ, συγκίνηση και νοσταλγία. Σκοπός του δημιουργού είναι να δώσει μ' αυτά τα πορτρέτα μια διαφορετική προσέγγιση στην προσωπικότητα των πνευματικών ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται.

«Πρόκειται για δημιουργίες στοχασμού και πείρας βγαλμένης από το χέρι ενός παλιού δασκάλου που παραμένει, όμως, νεανικός και απρόβλεπτος και πρόκειται για ζωγραφικές που ενσωματώνουν τη γνώση της φωτογραφίας του παλιού σινεμά και της θεατρικής αίσθησης του χώρου. Σαν το παλιό κρασί», γράφει ο Μάνος Στεφανίδης προλογίζοντας την έκθεση.

 Την έκθεση συνοδεύει μια εγκατάσταση εμπνευσμένη από την κλασσική φωτογραφία του Παπαδιαμάντη στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι τραβηγμένη το 1906 από τον Παύλο Νιρβάνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2012.

Πέτρος Ζουμπουλάκης
«Απρόοπτες Συναντήσεις»
Art Forum Tsatsis Project
Τσιμισκή 113 ΘεσσαλονίκηΑναδημοσιευσα Από Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.