19/8/12

Το αρχαιότερο σουτιέν στον κόσμο .


Η ανακάλυψή αυτή καταρρίπτει την άποψη, σύμφωνα με την οποία, τα σουτιέν είναι ανακάλυψη των τελευταίων 100 ετών, καθώς φαίνεται πως οι γυναίκες τα φορούσαν ακόμη και… 600 χρόνια πριν.
Οι στηθόδεσμοι που βρέθηκαν έχουν εξαιρετική ομοιότητα με αυτούς που φορούν οι γυναίκες σήμερα. Πρόκειται για τέσσερα σουτιέν που βρέθηκαν ανάμεσα σε περισσότερα από 2.700 κομμάτια υφασμάτων, όπως σεντόνια, κλινοσκεπάσματα και άλλα, ανακατεμένα με χώμα, ξύλο, άχυρο και κομμάτια από δέρμα. Διέθεταν δύο μεγάλες τιράντες, ενώ, πιθανότατα, είχαν ειδικό «ιμάντα» στο πίσω μέρος τους, ο οποίος δεν έχει διατηρηθεί, αλλά υποδεικνύεται από τα μερικώς σχισμένα άκρα των θηκών τους.
Οι στηθόδεσμοι ήταν περίπλοκα διακοσμημένοι με δαντέλα και άλλα στοιχεία, κάτι που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες της εποχής είχαν στο μυαλό τους να θέλξουν μ’ αυτά τους… συντρόφους τους.
Στο κάστρο Lemberg στο Τιρόλο βρέθηκε ακόμη ένα λινό εσώρουχο που μοιάζει πολύ με γυναικείο, φαίνεται όμως ότι είναι ανδρικό, καθώς οι γυναίκες δε φορούσαν τίποτα κάτω από το τις φούστες τους εκείνη την εποχή. Αντιθέτως, τα σλιπ θεωρούνταν σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας και εξουσίας…


Πηγή: digitallife.gr

1 σχόλιο:

  1. Μ' αρέσει να χαμογελάς για μένα έχει αξία στο γέλιο σου εγνώρισα κι εγώ την ευτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.