24/7/12

Δημοπρασία ελληνικής ζωγραφικής από τη συλλογή του Ζήνωνα Λεφάκη,

Δημοπρασία ελληνικής ζωγραφικής από τη συλλογή του Ζήνωνα Λεφάκη


Κατερίνα Λυμπεροπούλου

120 έργα γνωστών καλλιτεχνών - το Σάββατο 7/4 στη «Μεγάλη Βρετανία»,

Εκατόν είκοσι έργα 80 ελλήνων γνωστών καλλιτεχνών, καθιερωμένων αλλά και νεώτερων, από τον πυρήνα της ιδιωτικής συλλογής του Ζήνωνα Λεφάκη δημοπρατούνται το Σάββατο 7 Απριλίου στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Στη δημοπρασία, αλλά και στην έκθεση που θα προηγηθεί, θα δούμε από κοντά έργα σύγχρονων ζωγράφων και σπάνιους πίνακες παλαιοτέρων, όπως τη «Θαλασσογραφία του Ιωάννη Αλταμούρα (1852-1878), το σχέδιο σε χαρτί «Προς την Ελευθερία» του Νικόλαου Γύζη (1842-1900) και την «Πορεία» του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (1881-1955).

Επίσης, θα παρακολουθήσουμε την τεχνοτροπία σε ακουαρέλες, ελαιογραφίες, τέμπερες και γλυπτά των Γιώργου Ζογγολόπουλου, Παύλου, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά, Άγγελου, Σοφίας Βάρη, Χρίστου Καρά, Μαρίνας Καρέλλα, Δημήτρη Γέρου, Γιώργου Σταθόπουλου, Μάριου Πράσινου, Βασίλη Σπεράντζα, Όπυς Ζούνη, Σωτήρη Σόρογκα, Αχιλλέα Δρούγκα, Μανώλη Χάρου, Γιάννη Παρμακέλη, Ελένης Παρμακέλη, Κωστή Γεωργίου, Μιχάλη Μακρουλάκη, Κώστα Τσόκλη, Μαρίας Κτιστοπούλου, Αλέξη Βερούκα και πολλών ακόμα καλλιτεχνών που μας αντιπροσωπεύουν στον διεθνή χώρο.

Τα έργα θα εκτίθενται στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» την Πέμπτη 5 Απριλίου και την Παρασκευή 6 Απριλίου (10:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.) και το Σάββατο 7 Απριλίου (10:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.).

Η εορταστική δημοπρασία η οποία, σύμφωνα με τον εμπνευστή της, θα χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλές τιμές εκκίνησης, θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ.Αναδημοσιευσα Απο Βημα

2 σχόλια:

  1. Εισαι λουλουδι ομορφο που μπηκες στη καρδια μου
    και μονο εσενα πεθυμω να ζεις τα ονειρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα τ'αστέρια τ'ουρανού να συγκριθούν μαζί σου δε φτάνουνε την ομορφιά που έχει η ψυχή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.