10/4/12

οι developers του Linux


Αν υπάρχει ένα λειτουργικό σύστημα που πραγματικά αναπτύσσεται ραγδαία αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από το Linux. Αν και ξεκίνησε σαν μια πολύ ταπεινή προσπάθεια του τότε φοιτητή Linux Torvalds, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σε κάθε είδους συσκευή....
Από smartphones και tablets μέχρι τηλεοράσεις και υπερυπολογιστές. Σε τι οφείλει όμως την τεράστια επιτυχία του;
Κυρίως στο γεγονός ότι στην ανάπτυξη του συμμετέχουν προγραμματιστές και εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο. Μάλιστα όπως ανέφερε το Linux Foundation περίπου 8.000 άτομα από διάφορες χώρες του κόσμου έλαβαν μέρος στην ανάπτυξη του κατά το 2011.
Ανάμεσα τους προγραμματιστές και προσωπικό διαφόρων μεγάλων εταιρειών όπως η IBM, η Intel, η Nokia ακόμη και η Microsoft (δεν πρόκειται για λάθος) η οποία μάλιστα είναι 17η σε ό,τι αφορά τις προσθήκες σε κώδικα.
Επιπλέον, με την επανενοποίηση του πυρήνα του Linux με αυτόν του Android, είναι βέβαιο ότι εταιρείες όπως η Google και η Samsung θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του λειτουργικού.


Read more: http://postnews24.blogspot.com/2012/04/t-8000-developers-linux.html#ixzz1r5gbKlbU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.