17/4/12

Έλζα Δημητρίου Λαμπράκη

Πέθανε η Ελζα Δημητρίου Λαμπράκη
Αθήνα
Τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα έσβησε ήρεμη στον ύπνο της, στο σπίτι της και περιστοιχισμένη από τους αγαπημένους της, η Έλζα Δημητρίου Λαμπράκη, χήρα του ιδρυτή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και μητέρα του Χρήστου Λαμπράκη.

Η Έλζα Δημητρίου Λαμπράκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου 1908. Ο πατέρας της Παναγιώτης Τσαουσόπουλος ήταν Τριπολιτσιώτης και η μητέρα της Πηνελόπη Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Βιέννη από γονείς Καστοριανούς.

Είχε τρία μεγαλύτερα αδέλφια, τον Αριστείδη (γεν. 1899), τον Μίχο (γεν. 1900) και την Φρόσω (γεν. 1906).

Παντρεύτηκε τον Δημήτριο Λαμπράκη, στις 24 Σεπτεμβρίου 1926 στην Αθήνα. Έκαναν τρία παιδιά, την Λένα (γεν. 1928), τον Χρήστο (γεν. 1934) και την Άννα (γεν. 1945).

Μετά τον θάνατο του Δημήτριου Λαμπράκη, τον Αύγουστο του 1957, η Έλζα αφοσιώθηκε στα παιδιά της, τους φίλους της και το αθόρυβο φιλανθρωπικό της έργο. Ταξίδεψε πολύ στο εξωτερικό, αλλά πάντα επέστρεφε με χαρά στο σπίτι της στην οδό Αναγνωστοπούλου και στο εξοχικό της στον Πόρο, για τον οποίο είχε ιδιαίτερη αγάπη από παιδί.

Η Έλζα Λαμπράκη είχε μια έμφυτη κομψότητα και μια φυσική ευγένεια. Ήταν πρόσχαρος, πρακτικός και ειλικρινής άνθρωπος. Ήταν πολύ δεμένη και με την οικογένειά της και με τους φίλους της, με αληθινή αγάπη. Δεν αναμίχθηκε στην πολιτική ή την δημοσιογραφία, αλλά παρακολουθούσε τα πάντα δίχως προκαταλήψεις και εμπάθεια. Η κρίση της, λόγω της πείρας της αλλά και της οξυδέρκειάς της, ήταν κατά κανόνα εύστοχη και πολύτιμη για όσους την ζητούσαν.

Η Έλζα Λαμπράκη γνώρισε τέσσερα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα. Γνώρισε και την απώλεια μιας εγγονής κι ενός παιδιού.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.