16/4/12

,εντόπισαν τα συντρίμμια αεροπλάνου του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου στη Θάσο!


Βρέθηκαν συντρίμμια πολεμικού αεροσκάφους του Α' Παγκοσμίου στη Θάσο!Ποιος το πετούσε,πως έπεσεΕκπληκτικό!Μια ομάδα Ελλήνων που ενδιαφέρονται για την αεροπορική ιστορία της χώρας,εντόπισαν τα συντρίμμια αεροπλάνου του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου στη Θάσο!Στην ομάδα συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Λαγός, καθηγητής Αεροπορικής Ιστορίας, στη Σχολή Ικάρων,ο οποίος και περιγράφει μέσω του Onalert πως έφθασαν στην σημαντική ανακάλυψη.Τι ήταν αυτό το αεροπλάνο και ποιος το πετούσε;
Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία,όπως τη γράφει ο καθηγητής της Σχολής Ικάρων:
“Mε μερικούς φίλους μου που ενδιαφερόμαστε για την αεροπορική ιστορία μας -και έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα που ερευνά διάφορες πτυχές της- βρήκαμε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θάσο. Πρόκειται για μοναδικό εύρημα στην Ελλάδα και εξαιρετικά σπάνιο διεθνώς. Αεροπλάνα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκονται συνέχεια, όχι όμως του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου….
Ως γνωστόν, ένα από τα μέτωπα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) ήταν αυτό της Μακεδονίας,από το 1916 μέχρι και το 1918. Οι δυνάμεις της Αντάντ κατείχαν τη Θεσσαλονίκη και οι Γερμανοβούλγαροι την Ανατολική Μακεδονία (με τις Κεντρικές Αυτοκρατορίες είχε συνταχθεί και η οθωμανική αυτοκρατορία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.