12/4/12

Ανδρος: Αφιέρωμα στον σουρεαλισμό από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,

Ανδρος: Αφιέρωμα στον σουρεαλισμό από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τμήμα του πίνακα «Το πνεύμα της Μοναξιάς» (1939) του Νίκου Εγγονόπουλου,

Κατερίνα Λυμπεροπούλου

Η νέα μεγάλη έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή,

Είναι ίσως ένα από τα πιο «νικηφόρα» μηνύματα στην ιστορία της Τέχνης δεδομένου ότι μέσα από απαξιωτικά σχόλια και χλευασμούς τόλμησε να αναζητήσει τις νύξεις δημιουργίας της στους αχαρτογράφητους δρόμους της ψυχής. Ο λόγος για το κίνημα του σουρεαλισμού που σφράγισε την εικαστική έκφραση του προηγούμενου αιώνα και που επιχειρείται να παρουσιαστεί σε μια μεγάλη έκθεση στην ΄Ανδρο.

Ενα εικαστικό αφιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα και ανατρεπτικότερα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα, λοιπόν, τον σουρεαλισμό, προγραμματίζει για το καλοκαίρι του 2012 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην ΄Ανδρο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.