8/4/12

Λάκης Γαβαλάς


Όταν ο Λάκης Γαβαλάς επέλεξε την περιοχή της Φτελιάς για να χτίσει την εξοχική κατοικία σύμφωνα με την δική του υψηλή αισθητική, όλοι τον έλεγαν τρελό.

«Τι το θες το σπίτι μέσα στην ερημιά; Θα μονάσεις;» ήταν οι ατάκες που εισέπραττε ο επιχειρηματίας, όμως αυτός το έκανε χωρίς να υπολογίσει τα σχόλια.

Το αποτέλεσμα ήταν τα επόμενα χρόνια η περιοχή να ζήσει μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη με το σκεπτικό ότι αφού έχτισε ο Λάκης, η Φτελιά είναι σικ!

Η είδηση ότι η πανέμορφη «Villa Helios» βγαίνει στο σφυρί λόγω των χρεών του επιχειρηματία-κάποιοι λένε ότι η τράπεζα την κοστολογεί γύρω στα εφτά εκατομμύρια ευρώ-στεναχώρησε πολλούς φίλους και πρώτα απ’ όλα τον ίδιο τον Γαβαλά.
Μπορεί να το ήξερε, μπορεί να το περίμενε, αλλά η αίσθηση ότι χάνει ένα σπίτι που το αγάπησε και έζησε μυθικές βραδιές παραμένει σκληρή.

Χτισμένο με μια μοναδική αισθητική και απόλυτα εναρμονισμένο με την Μυκονιάτικη γη, το σπίτι του επιχειρηματία δεν ήταν μόνο το καταφύγιό του.
Ήταν και το μέρος όπου κάθε χρόνο έδινε το παραδοσιακό του πάρτι, έχοντας καλεσμένους από εκδότες και επιχειρηματίες μέχρι εκκολαπτόμενους κοσμικούς!
Τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές για να φτάσουν, οι παρκαδόροι έτρεχαν να παραλάβουν θηριώδη τζιπ και οι καλεσμένοι εισέρχονταν στην εκπληκτική βίλα του Λάκη.
Χωρίς υπερβολές στην διακόσμηση-κυριαρχούσαν τα έπιπλα του οίκου Padova λένε γνώστες της κατοικίας που έχουν πάει άπειρες φορές-μοντέλα, σχεδιαστές και κοσμικοί απολάμβαναν ένα ξέφρενο πάρτι.

Σχεδόν κάθε χρόνο ήταν θεματικό, τα πυροτεχνήματα που έσκαγαν δημιουργούσαν ένα αλησμόνητο θέαμα και φυσικά υπήρχαν τα πάντα!

Από σούσι και Moet μέχρι πρωινές μακαρονάδες για όσους είχαν πιει και πεινούσαν, τα πάρτι του Λάκη στη βίλα του ήταν θεσμός.

Το δικό του δωμάτιο ήταν φυσικά το καλύτερο απ’ όλα, αφού μόλις έβγαινε από το παράθυρο, μπορούσε να βουτήξει στην πισίνα!

Η βίλα διέθετε ξενώνες-το σχεδιαστικό δίδυμο των Dsquared φιλοξενούνταν μόνιμα τα τελευταία χρόνια εκεί-αλλά και γυμναστήριο για όσους επιθυμούσαν να διατηρούν τη φόρμα τους.

Κάποιοι θυμούνται ακόμα το θρυλικό βράδυ όπου ο Γαβαλάς είχε ντυθεί Ωνάσης σε μια jet set ατμόσφαιρα, με χορευτές και καλλίγραμμα μοντέλα να μπλέκονται με επιχειρηματίες και κοσμικές περσόνες.

Το πωλητήριο από την τράπεζα, σηματοδοτεί απλά το πικρό τέλος του αυτοδημιούργητου Λάκη Γαβαλά, που εμπιστεύθηκε λάθος ανθρώπους και έφτασε να μπει ακόμη και στην φυλακή.

Η καινούρια αρχή που κάνει στο Κολωνάκι-εκεί όπου κάποτε δέσποζε η μπουτίκ της Burberry-μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτε την εποχή της παντοδυναμίας του.
Είναι όμως μια αρχή…   
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.