6/4/12

πασχαλινά Κουλουράκια


Ζυμωμένα με θυμαρίσιο μέλι, ζάχαρη άχνη και μαχλέπι, τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια αποκτούν μοναδική γεύση!
Υλικά:
  • 450 γρ. βούτυρο (φυτικό και γάλακτος μαζί)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά (χωρίζεις τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρόκοι αυγών για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτεις τους κρόκους των αυγών και τα χτυπάς όλα μαζί.
Φτιάχνεις σφιχτή μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμονιού. Ρίχνεις στο μείγμα το μέλι, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το γάλα και τα προσθέτεις όλα στο βούτυρο με τη ζάχαρη. Ανακατεύεις το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτεις στο μείγμα λίγο-λίγο ζυμώνοντας απαλά ώσπου να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Πλάθεις κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετείς στο ταψί και τα αλείφεις με τους κρόκους των αυγών αραιωμένους με λίγο νερό.
Ψήνεις για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
* Συνταγή της Νίκης Μερκούρη από το βιβλίο της «Δια χειρός Νίκης» (εκδόσεις Καστανιώτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.