12/4/12

Το τραπέζι της Λαμπρής,

Το τραπέζι της Λαμπρής
Το κόκκινο αυγό, έχει 80 θερμίδες και 215 mg χοληστερίνης,

Η μαγειρίτσα είναι πιάτο απολαυστικό, πλην όμως με μεγάλη θερμιδική αξία,

To Πάσχα έχει συνδεθεί με γαστριμαργικές απολαύσεις, υπερβολές, αμαρτίες του ουρανίσκου. Μαγειρίτσα, αρνάκι, κοκορέτσι καθώς και το κρασάκι που θα καταναλώσετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, και όσο ψήνετε, θα έλθουν να καθίσουν βαριά - βαριά στο άδειο από τη νηστεία στομάχι. Το αίσθημα του «θα σκάσω, έφαγα όλο το τραπέζι» συνοδεύεται και από ενοχές: οι κυρίες ανησυχούν κυρίως για τις θερμίδες, και όλοι - ανεξαρτήτως φύλου - για το δυσθεώρητο ύψος στο οποίο θα κάθεται εντός των προσεχών ημερών η (κακή) χοληστερίνη τους.
Η αλήθεια είναι ότι τα διατροφικά έθιμα, τόσο του Μεγάλου Σαββάτου όσο και ανήμερα της Λαμπρής, δεν αποτελούνται από σεμνά πιάτα_ από όποια γωνία κι΄ αν τα δει κανείς. Η γιορτή είναι γιορτή όμως, και η όποια απόκλιση από τους συνήθεις κανόνες, δεν είναι δα και το τόσο επιλήψιμη. Το απαιτεί άλλωστε και η παράδοση.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.