13/4/12

Η σκακιέρα του...Χάρι Πότερ,


Θοδωρής Λαΐνας

Πρωτοποριακή τεχνολογία μετακινεί τα πιόνια παικτών που βρίσκονται μακριά,

Αμερικανός ερευνητής ανέπτυξε μια πρωτοποριακή τεχνολογία με την οποία δύο άνθρωποι μπορούν να παίζουν σκάκι σε πραγματική σκακιέρα (όχι σε εικονική) αν και βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλον.

Ο «αόρατος» παίκτης

Ο κάθε παίκτης κάθεται μπροστά σε μια σκακιέρα με τα δικά του πιόνια αλλά και αυτά του αντιπάλου του στημένα κανονικά πάνω σε αυτή. Οταν κάποιος παίκτης κάνει μια κίνηση αυτή αυτόματα μεταφέρεται στην σκακιέρα του αντιπάλου του ο οποίος βλέπει τα πιόνια απέναντι του να κινούνται μόνα τους στην σκακιέρα! Ετσι το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο άτομα που βρίσκονται μακριά γίνεται πιο ρεαλιστικό και ενδιαφέρον από ότι αν έπαιζαν μέσω Internet.

Την τεχνολογία ανέπτυξε ένας 23χρονος φοιτητής ο οποίος διατηρεί προς το παρόν την ανωνυμία του και το μόνο που γνωρίζουμε για αυτόν είναι το όνομα (FunGrowRoghtNow12) με το οποίο κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο. O ερευνητής δεν έχει αποκαλύψει ακόμη στοιχεία για την τεχνολογία που ανέπτυξε. Εχει ωστόσο γίνει γνωστό είναι ότι οι σκακιέρες των δύο παικτών πρέπει να είναι τοποθετημένες πάνω σε μια ηλεκτρομαγνητική επιφάνεια η οποία απαιτείται για την κίνηση των πιονιών του απομακρυσμένου παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.