15/4/12

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ


ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Συνελήφθησαν μέσα σε αυτό τρεις αλλοδαποί εκ των οποίων ένας υπήκοος Αφγανιστάν και δύο...
υπήκοοι Πακιστάν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν μετατρέψει διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, σε εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων, με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην έρευνα στο διαμέρισμα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και πιστοποιητικών.
• Μήτρες κατασκευής – κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και πιστοποιητικών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
• Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου πλαστογράφησης, αποτελούμενος από έναν Η/Υ, εκτυπωτή και ειδικά μελάνια.
• Αποθηκευμένες σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης ( USB και CD ), ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες διαβατηρίου και ταυτότητας αγνώστων ατόμων, ολογράμματα και υδατογραφήματα διαβατηρίων και ταυτοτήτων.
• Ειδικά προγράμματα ηλεκτρονικής και ψηφιακής επεξεργασίας, κατασκευής και κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγραφών και πιστοποιητικών.
• Μια συσκευασία η οποία περιείχε ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.