20/3/12

Δωρεάν εφαρμογές Smartphone decrese ενέργεια της μπαταρίας σας εξαιρετικά γρήγορα!
Αναρωτιέμαι γιατί η μπαταρία του νέου smartphone σας διαρκεί μόλις μία ημέρα; Ίσως γιατί, αντί να αγοράζουν εφαρμογές που επιλέγετε να κατεβάσετε τις δωρεάν εκδόσεις τους!


Abhinav Pathak του Πανεπιστημίου Purdue της Ιντιάνα, μαζί με την ομάδα του, ανέπτυξε ένα ειδικό λογισμικό που αναλύει την ενεργειακή διαχείριση των εγκατεστημένων εφαρμογών σε ένα smartphone και αυτό φάνηκε και δημοφιλείς εφαρμογές . παιχνίδια όπως το Angry Birds, το Ελεύθερο Σκάκι και NYTimes App


Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά:


Πάνω από το 75% της χρήσης ενέργειας που χρησιμοποιείται για την προβολή διαφημίσεων ή προσωπικά στοιχεία ταυτότητας και αποστολή τους σε ένα εταιρικό διακομιστή.


Για παράδειγμα, το Angry Birds μόνο το 20% των η συνολική ενέργεια που χρησιμοποιείται για το ίδιο το παιχνίδι! Περίπου το 80% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται από την εφαρμογή προκαλούνται από τη θέση του χρήστη και την εξυπηρέτηση των διαφημίσεων (location-based-διαφημίσεις).


Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα EuroSys στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.