27/3/12

L'enfant (2005) DVDRip XViD


Οι σημαντικότεροι, κατά πολλούς, σύγχρονοι εκπρόσωποι του σινεμά του κοινωνικού ρεαλισμού, οι Βέλγοι αδερφοί Dardenne, επιστρέφουν με τη νέα τους ταινία «L' Enfant» (To Παιδί) που τους χάρισε το δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας τους. Με τις παλαιότερες δημιουργίες τους «La Promesse», «Rossetta» και «Le Fils» είχαν ήδη δείξει το ενδιαφέρον τους για ανθρωποκεντρικές ιστορίες τις οποίες εξετάζουν με μια υπερρεαλιστική ματιά. Με την ιστορία του Bruno και της Sonia που από νεαρή ηλικία καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν το νεογέννητο μωρό τους, τους παρέχεται ο ιδανικός καμβάς. Η σχέση του νεαρού ζευγαριού κλονίζεται σοβαρά όταν ο ανώριμος Bruno αποφασίζει να πουλήσει το γιο του με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Από εκείνο το σημείο και καθώς προσπαθεί να επανορθώσει για την πράξη του, καταφεύγει σε ολοένα και πιο λανθασμένες κινήσεις που τον οδηγούν σταδιακά στην απελπισία. Ο Bruno είναι ένας μικροαπατεώνας που κατά βάθος έχει καλή καρδιά. Δεν έχει όμως τη συναισθηματική ικανότητα να αναλάβει τις ευθύνες του και να δείξει ένα ώριμο πρόσωπο όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Στο ουμανιστικό σινεμά των Dardenne, απελπισμένοι άνθρωποι καταφεύγουν σε απεγνωσμένες πράξεις. Χρησιμοποιώντας την κάμερα στο χέρι δημιουργούν μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που εντείνεται καθώς ο κλοιός στενεύει γύρω από τους ήρωες. Ο θεατής αδυνατεί να παραμείνει αμέτοχος. Συμπαρασύρεται στο δράμα τους και φτάνει στο σημείο να συμπάσχει με τον πρωταγωνιστή και να τον υποστηρίζει ακόμα και όταν διαπράττει αξιόποινες πράξεις. Η εξαιρετική ερμηνεία του Jeremie Renier συμβάλει αποφασιστικά σε αυτό. Εξίσου σημαντική είναι και οι συμβολή του υπόλοιπου cast που δημιουργούν σύνθετους και πολυεπίπεδους χαρακτήρες.


Ο αλληγορικός τίτλος «Το Παιδί», δεν αναφέρεται μόνο στο νεογέννητο μωρό αλλά και στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές: στον Bruno που καλείται να ωριμάσει απότομα, στον ανήλικο συνεργάτη του στο έγκλημα που συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν είναι τόσο ώριμος ή σκληρός όσο θέλει να δείχνει αλλά και στη Sonia που πρέπει να γίνει υπεύθυνη. Η αγοροπωλησία του βρέφους αποτελεί μόνο την αφορμή για να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν χάσει την αθωότητά τους. Ο Bruno τελικά παίρνει το μάθημά του, αλλά το τίμημα είναι μεγάλο. Ίσως όμως αυτός να είναι ο μοναδικός τρόπος για να ωριμάσει, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του και να συνειδητοποιήσει το καθήκον του. Στην σπαρακτική σκηνή του τέλους όταν έρχεται η κάθαρση και η κατάρρευση, ο συντετριμμένος Bruno μπορεί να έχει χάσει πολλά, έχει όμως ουσιαστικά κερδίσει πολύ περισσότερα.

ENΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

http://rapidshare.com/files/3412682697/L_ENFANT__2005_.AVIΕίδος Ταινίας:Crime | Drama | Romance
Directors:Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Writers:Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Stars:Jérémie Renier, Déborah François and Jérémie Segard
Awards:11 wins & 12 nominations
Language:French
Runtime:95 min
Release date: 27 October 2005 (Greece)
imbd:7.4/10


======================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.