11/3/12

Πληροφορίες για το hardware του υπολογιστή με το Speccy!Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας βοηθήσει να μάθουμε τι βρίσκεται στο εσωτερικό του υπολογιστή μας. Σε όλους μας έχουν γίνει ερωτήσεις όπως: Τί μητρική έχει ο υπολογιστή σας; Τί μνήμη φοράει; Τί κάρτα γραφικών έχετε; Ακόμα και όταν έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε κάτι από όλα αυτά πέρνουμε κατσαβίδι και προσπαθούμε να βρούμε πληροφορίες για το hardware του υπολογιστή μας, ώστε να δώσουμε στο κατάστημα τις απαραίτητες πληροφορίες για να μας προσφέρουν το σωστό υλικό. Η λύση είναι απλή, το Speccy, ένα πρόγραμμα που μπορεί να μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του υπολογιστή μας. Το πρόγραμμα ανήκει στην εταιρία που έχει δημιουργήσει και το  Recuva , το οποίο σας παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό.

Ας γνωριστούμε όμως λίγο καλύτερα με το πρόγραμμα Speccy. Για να το κατεβάσουμε κάνουμε κλικ στο παρακάτω κουμπί.


Αφού πραγματοποιήσουμε την εγκατάσταση, παρατηρούμε ότι στην επιφάνεια εργασίας προστέθηκε το εικονίδιο του Speccy. Κάνουμε διπλό κλικ και ανοίγει το πρόγραμμα το οποίο ξεκινά να κάνει την ανάλυση του υλικού του υπολογιστή μας.


Αφού τελειώσει η διαδικασία της ανάλυσης έχουμε μια σύντομη περιγραφή του συστήματος μας, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Μερικές από τις πληροφορίες που μας παρουσιάζει το Speccy είναι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούμε, το μοντέλο και η θερμοκρασία του επεξεργαστή, ο τύπος και ποσότητα της μνήμης, το μοντέλο και η θερμοκρασία της μητρικής, η θερμοκρασία και χωρητικότητα του σκληρού δίσκου κ.α..
Στην αριστερά πλευρά της οθόνη του προγράμματος μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για επιμέρους μέρη του υπολογιστή μας.
  • Operating System (Πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημα)

  • CPU  (Πληροφορίες για τον επεξεργαστή)

  • RAM  (Πληροφορίες για τη μνήμη RAM)

  • MotherBoard  (Πληροφορίες για τη μητρική)

  • Graphics  (Πληροφορίες για την κάρτα γραφικών)

  • Hard Drives  (Πληροφορίες για τους σκληρούς δίσκους)

  • Optical Drives  (Πληροφορίες για τα οπτικά μέσα)

  • Audio  (Πληροφορίες για την κάρτα ήχου)

  • Peripherals  (Πληροφορίες για επιμέρους περιφερειακά)

  • Network  (Πληροφορίες για την κάρτα δικτύου)

Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να εκτυπωθούν ή να αποθηκευτούν σε μορφή xml ή txt. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Speccy μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε όλες τις πληροφορίες σε ένα δικό του τύπο αρχείων (.speccy), τον οποίο μπορούμε να ανοίξουμε από οποιονδήποτε υπολογιστή με εγκατεστημένο το Speccy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.