9/3/12

The Far Country (1954) DVDRip XViDΒρισκόμαστε στο 1896. Ο Jeff Webster (James Stewart), ένας περιπλανώμενος καουμπόι που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, μεταφέρει ένα κοπάδι μοσχάρια στο Βορρά με σκοπό να τα πουλήσει. Εκεί θα συναντήσει τον Ben Tatum (Walter Brennan), ένα γεράκο που είναι ο μοναδικός του φίλος. Ο πυρετός του χρυσού που επικρατεί στο Klondike τους παρασύρει με την κιτρινωπή λάμψη του και παραμένουν εκεί με σκοπό να κάνουν περιουσία. Ο Jeff θα συνεχίσει να μην νοιάζεται για κανέναν ακόμα και όταν γύρω του βλέπει να συμβαίνουν αδικίες και φόνοι και δεν χρησιμοποιεί το πιστόλι παρά μόνο για να προστατεύσει τον εαυτό του. Ομως ο θάνατος θα χτυπήσει τον μόνο άνθρωπο που αγαπά...


Aλλο ένα φοβερό πανσπάνιο western, άγνωστο στην Ελλάδα που διαθέτει έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών, τον James Stewart . Ο μοναδικός αυτός πρωταγωνιστής έχει παίξει τα πάντα στη ζωή του, από κωμωδίες και ταινίες φαντασίας μέχρι western και δράματα και φυσικά ήταν το αγαπημένο παιδί του Alfred Hitchcock. Το The Far Country είναι σκηνοθετημένο από τον μεγάλο Anthony Mann και σηματοδοτεί το τέταρτο western που έκαναν μαζί σε σύνολο πέντε. Τα Winchester '73 (1950), Bend of the River (1952), The Naked Spur (1953), The Far Country (1954) και το The Man from Laramie (1955). Και στα πέντε αυτά κλασικά western ο James Stewart υποδύεται έναν άνδρα κυνηγημένο από το παρελθόν που ακολουθεί τον δικό του κώδικα τιμής και φοράει πάντα το ίδιο καπέλο ενώ ιππεύει πάντα το ίδιο άλογο. Το film είναι διάσημο για τα υπέροχα τοπία και πλάνα που απεικονίζουν ταυτόχρονα και τα συναισθήματα του ήρωα. Μιλάμε για μια εξαιρετική ταινία που διαθέτει πολλούς και αξιόλογους ηθοποιούς όπως τον Walter Brennan και την Ruth Roman ανάμεσα σε όλους και είχε τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 1955 στην Αμερική. Η σκηνοθεσία είναι μαεστρική, το σενάριο άλλοτε κωμικό, άλλοτε σκοτεινό μέχρι και το τραγικό τέλος ενώ φυσικά δεν λείπει το απαραίτητο πιστολίδι, τα άλογα να καλπάζουν μανιασμένα καθώς και οι σφαίρες να ουρλιάζουν τριγύρω. Για αρκετό καιρό ήθελα να μεταφράσω αυτή την ταινία μιας και πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου western. Ενα εξαιρετικό έργο, απολαύστε το.
takisdk


ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

http://rapidshare.com/files/2632237783/The_Far_Country__1954__oberOn.avi


Είδος Ταινίας:Western
Directed by Anthony Mann
Written by Borden Chase
Starring
James Stewart
Ruth Roman
Walter Brennan
Jay C. Flippen
John McIntire
Music by
Milton Rosen
Henry Mancini
Hans J. Salter
Release date1954
Running time97 min.


=====================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.