18/3/12

Ονειρεύομαι μια διαφορετική Ελλάδα, με διαφορετικούς πολιτικούς

Θέμα στο πρακτορείο Reuters έγινε το "κόμμα των πειρατών" σε ρεπορτάζ με τίτλο "Ελληνικά κόμματα-και πειρατές-ξεπηδούν πριν τις εκλογές". Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για ένα κόμμα, που...


δεν κλίνει ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά, αντίθετα ζητάει διαφάνεια στην κυβέρνηση και μεγαλύτερη ελευθερία στη χρήση του διαδικτύου.

"Ονειρεύομαι μια διαφορετική Ελλάδα, με διαφορετικούς πολιτικούς", είπε ο Δημήτρης Βαγιενάς, 40 χρονών απολυμένος, στην πρώτη συνάντησή των μελών του κόμματος. Το κόμμα αριθμεί μέχρι στιγμής περίπου 650 μέλη και αυτή την εβδομάδα ψήφισαν για το αν θα κατέβουν στις εκλογές.

"Ήρθαμε για να μείνουμε", λέει στο Reuters ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανέστης Σαμουρκασίδης, 42 ετών.

Μάλιστα το καταστατικό του κόμματος έχει ήδη συνταχθεί και στόχος τους είναι να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας.

Στην ιστοσελίδα τους αναφέρεται πως οι προσπάθειες για την ίδρυσή του ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2011, ενώ η συντομογραφία του κόμματος είναι "ΠΕΙΡ" και "η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας.

Παράλληλα, έμβλημα του κόμματος είναι ένα μαύρο ιστίο το οποίο στα αριστερά του έχει ένα μαύρο ιστό, με το σύνολό τους να σχηματίζει το γράμμα Ρ.

apospasma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.