12/3/12

«Καπέλο» στις τιμές της πατάτας από τους ίδιους τους αγρότες του Νευροκοπίου


Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η δράση των δήμων κατά των μεσαζόντων και αυτό όχι εξαιτίας των χονδρεμπόρων που όπως είναι φυσικό θα είχαν κάθε λόγο, αλλά εξαιτίας των ίδιων των παραγωγών πατάτας του Νευροκοπίου, οι οποίοι αφού είδαν ότι δεκάδες δήμοι όλης της χώρας ενδιαφέρονται για το προϊόν τους, αυξάνουν την τιμή.
Η κοινωνική δράση κατά των μεσαζόντων είναι προφανές ότι είχε και τη μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αγρότες του Νευροκοπίου που έβλεπαν το προϊόν τους να παραμένει αδιάθετο στις αποθήκες και στις περιπτώσεις που υπήρχε ενδιαφέρον από εμπόρους η τιμή να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά το κιλό.
Διαβάστε το σχόλιο του συνάδελφου δημοσιογράφου Ανδρέα Χατζηνικολάου εκδότη της εφημερίδας Νεολόγος Αττικής, για το τι συνέβη στο δήμο Παλλήνης – τo δήμο που πρώτος από όλους έβγαλε τους αγρότες του Νευροκοπίου από την απομόνωση- όπου οι αγρότες αθετούν τη συμφωνία και από 28 λεπτά το κιλό τώρα ζητούν 33!
«Οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου αντιμετωπίστηκαν από τους χονδρέμπορους και τους ενδιάμεσους «δορυφόρους» τους, ως αγρότες ενός κατώτερου Θεού.
Απαξιώθηκαν, υποτιμήθηκαν και είδαν το μόχθο τους να «δίνει» πλούτο στους όποιους μεσάζοντες.
Στο κομβικό σημείο της περισυλλογής τους και των διλημμάτων τους, αν αξίζει πια να καλλιεργούν τη γη τους, εμφανίστηκαν προσπάθειες ενθάρρυνσης μορφών συλλογικής οικονομικής δράσης με πρωτοστάτες, ομάδες εθελοντικών πρωτοβουλιών και Δήμους της χώρας με το Δήμο Παλλήνης από πλευράς χρόνου, να πρωτοπορεί στο λεκανοπέδιο Αττικής….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.