13/3/12

Τι συνέβη με την ηλιακή καταιγίδα;


Τι συνέβη με την ηλιακή καταιγίδα;Ήταν η σφοδρότερη ηλιακή καταιγίδα της τελευταίας πενταετίας. Η - συνήθως συγκρατημένη- NASA προειδοποιούσε για πιθανό χάος στις τηλεπικοινωνίες, εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, ακόμη και για διατάραξη των αερομεταφορών εάν...
πλήττονταν τα συστήματα πλοήγησης. Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, τα χειρότερα πέρασαν χωρίς να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις.
Επιστήμονες λένε ότι σωματίδια θα συνεχίσουν να «βομβαρδίζουν» τη Γη και τις επόμενες ώρες, όμως η καταιγίδα παραμένει στο επίπεδο G1, το χαμηλότερο στη σχετική κλίμακα. «Σε αυτό το επίπεδο, οι επιπτώσεις θα είναι σχετικά ήπιες», λέει ο ’λεξ Γιανγκ από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA. «Δεν πρόκειται δηλαδή για κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα.» Η συγκεκριμένη καταιγίδα άρχισε να πλήττει τη Γη (όπως και τον 'Αρη) το πρωί της Πέμπτης, με ταχύτητα περίπου 1.300 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και μετά από δύο ισχυρότατες ηλιακές εκλάμψεις, στις αρχές της εβδομάδας. Ο Γιανγκ εξηγεί ότι οι προειδοποιήσεις των συναδέλφων του πριν από την καταιγίδα δεν ήταν ακριβώς «πολύ κακό για το τίποτα».

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.