15/3/12

ολογράμματα είναι ένα από τα τελικά σύνορα της τεχνολογίας που μας είχαν υποσχεθεί στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και στα βιβλία, αλλά οι υποσχέσεις ήταν ανεκπλήρωτες ... μέχρι τώρα!


Ολογράμματα τόσο ‘ζωντανά’ που τα αγγίζεις!


Φανταστείτε ένα ολόγραμμα, τόσο πραγματικό που να αισθάνεστε τιςσταγόνες της βροχής να πέφτουν στο χέρι σας!
Τα ολογράμματα είναι ένα από τα τελικά σύνορα της τεχνολογίας πουμας είχαν υποσχεθεί στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και σταβιβλία, αλλά οι υποσχέσεις ήταν ανεκπλήρωτες ... μέχρι τώρα!
Τα είχαμε δει στο ‘Star Wars’στο Minority Report’ και φυσικάστο ‘Star Trek’. Ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν ήμασταν σε θέση να δούμε την κυριαρχία της επιστήμης της δημιουργίας να φτιάχνει ρεαλιστικά ολογράμματα.
Όλα αυτά άλλαξαν χάρη σε ένα Ιάπωνα επιστήμονα που ήθελε να κάνει τα ολογράμματα πολύ περισσότερο από απλώς μια ακτίνα φωτός που δείχνει ένα αντικείμενο.
Αυτός και η ομάδα του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα απλό ολόγραμμα που θα σας χαρίσει την αίσθηση της αλληλεπίδρασης καθώς και την αίσθηση του πραγματικού αγγίγματος του ίδιου τουαντικειμένου. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αναρωτηθούν γιατί κάποιος να θέλει να αγγίξει ένα ολόγραμμα. Λοιπόν, είναι πραγματικά απλό. Η εφαρμογή έχει πολλές χρήσεις. Όπως εξηγείται στο βίντεο, το ιατρικό επάγγελμα είναι στην τρομερή ανάγκη ενός τρόπου εργασίας μακριά από μολύνσεις. Αυτό θα οδηγήσει σε πολύ λιγότερες λοιμώξεις και οι ασθενείς θα ανακάμπτουν πολύ πιο γρήγορα.
Επίσης, τα ολογράμματα που αγγίζονται είναι ότι πρέπει για την επικοινωνία και την ψυχαγωγία. Με ένα ψηλαφητό ολόγραμμα, θα μπορούσατε να σφίξετε το χέρι και να ανταλλάξετε έγγραφα με τοεικονικό σας χέρι αντί να χρειάζεται να επισημαίνετε στην οθόνη και να κάνετε κλικ. Μερικοί άνθρωποι ακόμη και προβλέπουν ότι αυτή η λύση θα έχει τεράστια επίδραση στην "βιομηχανία των ενηλίκων"(adult industry..). Ακόμα κι αν δεν θα αλλάξει τον κόσμο, η πολύ καλύτερη ψηλαφητή ολογραμμική τηλεφωνική κλήση θα αναβαθμίσει απείρως το συναίσθημα του να είσαι κοντά στους φίλους και την οικογένειά σας. Το να ανταλλάζεις μια εικονική αγκαλιά δεν είναι πλέον απλά λόγια. Είναι μία πραγματική δράση.
Μια ρωσικη εταιρία Displair («οθόνη» από κρύο υγρό αέρα, η επιφάνεια του οποίου χρησιμοποιείται για την προβολή εικόνων) έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο επίδειξης που καταδεικνύει ολογράμματα που δεν είναι μόνο τρισδιάστατα, αλλά και εύχρηστα. Το σύστημα αποτελείται από εικόνες που προβάλλονται πάνω σε κρύα ομίχλη καιένα στυλ Kinect αισθητήρα που ανιχνεύει το χέρι σας και τις κινήσεις του σώματος.
Για να πάρετε ένα από αυτά τα συστήματα στο σπίτι, θα σας κοστίσει κάπου μεταξύ 3.000 $ έως35.000 $ ανάλογα με την εφαρμογή.
Το 2008 στις προεδρικές εκλογές, το CNN για πρώτη φορά χρησιμοποίησε την τεχνολογία της ολογραφίας. H ανταποκρίτρια που εμφανίστηκε ξαφνικά στο στούντιο του CNΝ στη Νέα Υόρκη, για το σχολιασμό των εκλογών στις 4 Νοεμβρίου, στην πραγματικότητα δεν ήταν εκεί. Βρισκόταν στο Σικάγο περιτριγυρισμένη από ένα σύστημα ολογραφίας που μετέδιδε την τρισδιάστατη εικόνα της ζωντανά από το Σικάγο.
«Είσαι ένα υπέροχο ολόγραμμα» είπε ο βασικός παρουσιαστής Γουλφ Μπλίτσερ στην εικόνα της ρεπόρτερ Τσέσικα Γιέλιν. Στο κάτω μέρος της οθόνης, το τηλεοπτικό δίκτυο ενημέρωνε: «Η Τζέσικα Γιέλιν μέσω ολογράμματος από το Σικάγο. Ζωντανά».
Η ρεπόρτερ, λίγο θολή και λουσμένη σε ένα παράξενο μπλε φως, εξήγησε στους τηλεθεατές ότι βρισκόταν σε άλλη πόλη, με 35 κάμερες να τη βιντεοσκοπούν από διάφορες γωνίες.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.