14/3/12

ομορφιά και τη φινέτσα της, με ένα λιμάνι σταθμό στην ελληνική ιστορία η ΣύροςΩστόσο κατά τα τη διάρκεια της κλασικής διαδρομής με το πλοίο ή το καταμαράν ( 4 και 2 ώρες αντίστοιχα ) θα προετοιμαστείτε ψυχολογικά για τις μοναδικές στιγμές που θα περάσετε στο νησί που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.

Όταν το ταξίδι φτάσει στο τέλος του το πρώτο πράγμα που θα συναντήσετε θα είναι το περίφημο λιμάνι της Σύρου στην προβλήτα του οποίου είχαν αράξει καράβια που έφερναν μαζί τους την πρόοδο και τον πολιτισμό. Χάρη σε αυτό η Σύρος γνώρισε την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα ακόμα και σε αυτό της μόδας. Οι γυναίκες της Σύρου ήταν οι πιο καλοντυμένες καθώς τα ρούχα που φόραγαν ήταν τα τελευταία μοντέλα του Παρισιού. Αρωγός λοιπόν του πολιτισμού αλλά και του εκσυγχρονισμού το λιμάνι της Σύρου είχε για πάρα πολλά χρόνια την πρώτη θέση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Δεν είναι όμως αυτό, το μόνο που ευθύνεται για όλες τις ομορφιές που το νησί έχει να επιδείξει.

Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε την περιήγηση σας.Πανοραμικές Εικόνες
Οι άνθρωποι που αποτέλεσαν τους πρώτους κατοίκους της Σύρου, έδειξαν από την αρχή την αγάπη τους για αυτόν τον τόπο. Με τις γνώσεις και το μεράκι τους κατάφεραν να τον μεταμορφώσουν σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και να το κάνουν γνωστό σε όλον τον κόσμο. Η ξεχωριστή λοιπόν Σύρος σας καλοδέχεται όντας έτοιμοι να σας παρασύρει σε ένα κόσμο ονειρικό. Η Ερμούπολη, πρωτεύουσα και καμάρι του νησιού, είναι μεγάλη σαγηνεύτρα. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα πανέμορφα κτίρια με την ιδιαιτέρως προσεγμένη διακόσμηση μέσα και έξω. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το Δημαρχείο, το Πνευματικό Κέντρο, το Θέατρο Απόλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Κέντρο του νησιού. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε πληροφορίες για την ιστορία της Σύρου αλλά και να δείτε μοναδικά ευρήματα, μνημεία και κειμήλια χρόνων που πέρασαν.


Λήψεις 360 Μοιρών
Θα επισκεφθείτε τη συνοικία Βαπόρια και μείνετε γοητευμένοι από την αρχιτεκτονική των σπιτιών που έχουν για παρέα τους την αλμύρα της θάλασσας ενώ θα προσκυνήσετε σε ξεχωριστής ομορφιάς εκκλησιαστικούς ναούς, όπως αυτός του Αγίου Νικολάου, τη Μεταμορφώσεως και της Κοίμησης. Αφού χορτάσετε την πολυτέλεια των κτισμάτων της Ερμούπολης, είναι καιρός να ανηφορίσετε προς την Άνω Σύρο. Είναι ο πρώτος οικισμός που δημιουργήθηκε στο νησί και έχει κτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι τότε κάτοικοι να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς από τις επιδρομές των πειρατών. Είναι γεμάτη από κατάλευκα σπιτάκια με μικροσκοπικές πόρτες και ξύλινα μπαλκόνια, που όλα μαζί δίνουν την εντύπωση ενός πανέμορφου ζωγραφικού πίνακα. Η βόλτα στα σοκάκια τους είναι σίγουρα μια εμπειρία μοναδική. Απαραίτητη προϋπόθεση κατά τη διάρκεια της διαμονής σας είναι να περάσετε από το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, το Κέντρο Ιστορικών Μελετών της Καθολικής Επισκοπής αλλά και από την καταπληκτική μονή των Ιησουϊτών και των Καπουτσίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.