26/2/12

Πρόβλημα εμφάνισης περιγραφής και εικόνας όταν κάνετε share στο facebook από blogger


Στη ανάρτηση αυτή θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της μη (ή λανθασμένης) εμφάνισης περιγραφής, τίτλου και εικόνας όταν κάνετε share  στο facebook τα άρθρα από το blog σας που χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα του blogger.
Τα προβλήματα αυτά συνήθως προκύπτουν από είτε τη μη ύπαρξη meta tags στο header του template σας ή από λάθη σε αυτά. Παράδειγμα τέτοιου προβλήματος είναι η παρακάτω εικόνα:
Μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το πρόβλημα με τις αναρτήσεις της ιστοσελίδας σας, υποβαλλοντας το url μιας ανάρτησης σας στον debugger του facebook. Μετά τη υποβολή θα πάρετε μια αναφορά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Για να λύσουμε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και να μην έχουμε ξανά τέτοια προβλήματα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1:  Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο blogger.
Βήμα 2:  Πηγαίνετε Σχεδίαση -> Επεξεργασία HTML
Βήμα 3:  Στη Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας πατήστε λήψη προτύπου έτσι ώστε να πάρετε ένα αντίγραφο του template σας μη τυχόν και συμβεί κάποιο πρόβλημα.
Βήμα 4:  Με Ctrl+F αναζητήστε τη ετικέτα  και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα ΠΡΙΝ από αυτή.

   


Ο κώδικας που προσθέσαμε είναι τα προτεινόμενα από το facebook meta tags τα οποία ονομάζει open graph meta tags. Με τη προσθήκη του κώδικα αυτού, όταν κάνετε share θα εμφανίζεται ο τίτλος του άρθρου, μια εικόνα (συνήθως η πρώτη), το link προς το άρθρο αυτό και μια περιγραφή που στη ουσία είναι ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο.
Μετά τη προσθήκη των παραπάνω χρειάζεται 1-2 μέρες για να ανιχνεύσει ο scraper του facebook τις αλλαγές αυτές. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να υποβάλετε ξανά στο debugger το URL μιας ανάρτησης.
UPDATE
Αν λαμβάνετε το παρακάτω μήνυμα από τον debugger του facebook:
Error Parsing URL: Error parsing input URL, no data was scraped.
Τότε ακόμη και με τη προσθήκη των παραπάνω δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται έχει να κάνει με τις αλλαγές της Google στη πλατφόρμα του blogger. Η κυριότερη αλλαγή έχει να κάνει με τη χρήση γεωγραφικών καταλήξεων στα URLs των blog (mybloggersite.blogspot.com.gr αν και στο browser σας δεν φαίνεται το .gr). Μέχρι τη μέρα που γράφτηκε το update η Google δεν έχει διευθετήσει το πρόβλημα αυτό.
Μια λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμφανίζονται χωρίς προβλήματα τα άρθρα σας στη facebook σελίδα σας (ή στο προφίλ σας) είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που κάνει αυτόματα ανάρτηση τα άρθρα σας, παίρνοντας δεδομένα από τo RSS feed σας. Μια τέτοια υπηρεσία είναι το dlvr.it και σε συνδυασμό με τον κώδικα που προσθέσαμε μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα.
Για να μάθετε περισσότερα για το τη είναι το dlvr.it και πως χρησιμοποιείτε, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές προσπαθούν να διατηρούν αυτή την ιστοσελίδα καθαρή από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του άρθρου και όχι την άποψη των διαχειριστών και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά. Εάν τα links του άρθρου αντιστοιχούν σε CD μουσικής/DVD ταινιών/ προγράμματα, αυτά προσφέρονται αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας. Αφού τα δοκιμάσετε πρέπει άμεσα να προβείτε στην διαγραφή τους και στην αγορά των πρωτοτύπων.